-
תרופות נוגדות דלקת – נוגדי כאב עם השפעה אנטי דלקתית. תרופות הנכללות בקבוצה זו ללא תופעות הלוואי וההגבלות הנלוות לנוגדי הדלקת הקלאסיים הן: אקמול ואופטלגין. אקמול בשילוב תרופה נוספת, הינו בעל השפעה סינרגטית. אופטלגין נחשבת תרופה בטוחה ומקלה על כאבים חזקים יותר.
- קורטיקוסטרואידים (או בקיצור, סטרואידים) – ניתנים בעיקר בהזרקות במרפאת מומחים.
- תרופות לטיפול בכאב עצבי ותסמונות כאב כרוני:
- אנטי דכאוניים טריציקלים – לדוגמא אמיטריפטילין/ נורטריפטילין משפר את איכות השינה וממתן את התחושות המגיעות למוח מהגפיים העליונות והתחתונות.
- מעכבי ספיגה חוזרת של סרוטונין ונוראדרנלין – לדוגמא: דולוקסטין משפר את התחושה הרגשית הנלווית לכאב ובעלת פעילות נוגדת כאב בכך שמעכבת העברת הכאב למוח.
- נוגדי פירכוס – גאבאפנטין, קרבמאזפין ופרגאבאלין עוזרות בשליטה על הכאב בעיקר כשאובחן נזק עצבי. לדוגמא: נוירולוגיה טריגמינלית.
- TENS – מכשיר שמעביר פולסים לסיומות העצבים דרך מדבקות על עוריות. ה- TENS, מייצר תחושות נימול והוא נתפס כמשנה את תשדורת הכאב מהעצב הפריפרי למוח.
- טיפולים אפשריים נוספים הם: חימום, אולטראסאונד או לייזר רך.
- תמיד יש לשלב פעילות גופנית מותאמת אישית התורמת לחיזוק השרירים וחזרה לתפקוד.
- חשוב מאוד לדעת! כי יש להימנע מתרופות אופיואידיות לאורך זמן. עיקר יעילותן בשלבים ההתחלתיים של הטיפול ולאחר מכן יעילות הטיפול יורדת ולעיתים אף מזיקה.
- דיקור יבש של השרירים והחיתוליות – דיקור יבש הינה טכניקה בה מוחדרות מחטים דקות (מחטים סיניות), במטרה להקל על כאבי שרירים. כאבי שרירים יכולים ללוות כל פציעה וכל פגיעה עצבית ולכן תמיד יש מקום לטפל גם במרכיב הזה על – מנת להקל על הכאב.
לעיתים יומלץ ניתוח (בעיקר החלפת מפרק). יש לשקול את כל האפשרויות השונות ובעיקר לשים דגש לשאלות עד כמה התפקוד מוגבל ומה עצמת הכאב.